Direktlänk till inlägg 26 oktober 2015
Ingredienser
2 dl havregryn
2 dl valnötter
1 gul lök
500-600 gr sojafärs (Anammas)
2 msk torkad svamp
Potatismjöl
No egg
Ketchup
Senap
Tomatpuré
Tamari soya
Sojagrädde (matlagning)
En näve persilja
Sätt ugnen på 250 grader. Blötlägg torkad kantarell i ca 1 dl kokat vatten. Mixa 2 dl havregryn och 2 dl valnötter. Grynen blev som grovt havremjöl. Finhackade en gul lök. Blandade ner löken och nötgrynblandningen med ca 5-600 gr sojafärs (anammas) i en skål. Häll ner svampen och svampvattnet (blir som svampbuljong). Blanda sedan ner 2 tsk potatismjöl och 3 tsk no egg-pulver. Rör om allt ordentligt.
Blanda 2 msk ketchup, 1 msk senap, 2 msk tomatpuré, 1 tsk soya Tamari, och 1 dl soya matlagningsgrädde i en liten skål och rör som, sedan ner i färsblandningen som du rör om ordentligt. Salta, peppra och ha i valfri krydda om så önskas. Jag hade även i en näve färsk persilja.
Smöra och bröa en avlång brödform och häll i färsblandningen. Sänk ugnsvärmen till 175 grader när du satt i formen och grädda mitt i ugn i ca 45 min.
När den är klar så ta ut den och låter sen stå en stund Vänd den sedan upp och ner på ett fat, klar! ELLER om en vill ha mer "crust" så vänd den på en plåt med bakplåtspapper kör den i ugnen en kvart till. Lycka till!
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
4 |
||||||
5 |
6 |
7 |
8 |
9 |
10 |
11 |
|||
12 |
13 |
14 |
15 |
16 |
17 |
18 |
|||
19 |
20 |
21 |
22 |
23 |
24 |
25 |
|||
26 | 27 |
28 |
29 |
30 |
31 |
||||
|