Direktlänk till inlägg 5 mars 2016
Jag älskar indisk mat men är ofta för lat för att göra alla moment rätt. Jag gjorde inte rätten enligt regelboken, utan efter Och sheet vad gött det blev!
Ingredienser
1 stor gul lök
2 cm färsk ingefära
2 vitlöksklyftor
1/2 tsk kardemumma (bättre med kardemummakärnor, ta det om ni har)
1/2 tsk kanelpulver (kanelstäng bättre)
2 färska tomater (går med med krossade konserverade också)
färsk chili
2oo gr naturell tofu (kung markatta)
en näve cashew nötter
fryst koriander
1 msk avagesirap (eller 1 tsk socker)
1/4 tsk garam masala
saffran (typ 1/2 paket)
kryddnejlika ( 2 st)
lagerblad
färsk babyspenat
(Grundreceptet innehåller även korianderfrön, det hade jag inte hemma)
2 dl Soygurt eller soykvarg
3 dl havregrädde
salt
1. Mixa gullöken i en mixer (riv löken med ett rivjärn om du inte har en mixer)
2. Stek lökgeggan, pressa i vitlöken, riv i ingefäran och ha i hackad färsk chili
3. Tärna tofun och stek med löken och ha alla kryddor och den frysta korianden
4. Mixa cashewnötterna och ha i dem
4. Ha i de färska hackade tomaterna
5. Ha i soygurten och 2 dl vatten och rör om
6. Låt puttra ett tag
7. Häll i havregrädden och agavesirapen
8. Låt puttra ett tag
9. Ha i spenaten och rör om
20. Smaka av, salta och krydda mer efter behov.
Servera med ris och soyghurt med lite mynta och salt i vetja!
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
4 |
5 | 6 |
||||
7 |
8 |
9 |
10 |
11 |
12 |
13 |
|||
14 |
15 |
16 |
17 |
18 |
19 |
20 |
|||
21 |
22 |
23 |
24 |
25 |
26 |
27 |
|||
28 |
29 |
30 |
31 |
||||||
|